BELEDİYE ENCÜMENİNİN 06.04.2020 TARİH VE 22 SAYILI KARARININ BİR AY SÜREYLE İLAN EDİLMESİ

FİLYOS BELEDİYESİ

ENCÜMEN KARARI

Karar Tarihi             : 06/04/2020

Karar No                   : 22

Karar Konusu          : Parselasyon Planı (269 ada 1 nolu Parsel)

Encümen Başkanı    : Ömer ÜNAL

Encümen Üyeleri      : Hayrettin ASLAN, İzzet KOŞAR, Tuncay KAÇAR, Adnan KÖKTÜRK

Belediye Encümeni; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 35.maddesi uyarınca 06/04/2020 Pazartesi günü saat 11:00’de Belediye Başkanı Ömer ÜNAL’ın Başkanlığında Belediye hizmet binasında toplandı. Belediyemiz Fen  İşleri Müdürlüğünün  31.03.2020 tarih ve 348 sayılı yazısı ekindeki  Parselasyon planı dosyası ve ekleri Encümene havale edilerek görüşüldü.

Yapılan müzakere neticesinde;

Filyos Belediyesi Filyos/Öteyüz Mahallesi 269 ada 1 nolu parsellere ilişkin imar planında “Konut Alanı” lejantı ile tanımlı imar adasında Yençok:21,50 m Blok Nizam Konut Alanı olduğu bahçe mesafeleri imar adasında belirlenmediği görülmüştür. Söz konusu alanda yapılan incelemede alanda mevcut yapılaşmanın olması nedeniyle 3194 sayılı imar kanunun 18. maddesi uygulanmamış ve uygulamaya yönelik parselasyon planı hazırlanması uygun görülmüştür.

Hazırlanan Filyos/Öteyüz Mahallesi 269 ada 1 nolu parsellere ilişkin parselasyon planı İncelenen parselasyon planında;

• 269 Ada 1 parsel mevcut yapılar dikkate alınmak suretiyle Bloklar dahilinde 4 parçaya bölünmüş;
  • a ihsari parçası tek başına yapı yapabilecek şekilde parselasyon yapılmıştır.
  • b ihsari parçası tek başına yapı yapabilecek şekilde parselasyon yapılmıştır.
  • c ihsari parçası tek başına yapı yapabilecek şekilde parselasyon yapılmıştır.
  • d ihsari parçası tek başına yapı yapabilecek şekilde parselasyon yapılmıştır.
  • 269 Ada 1 parselin a,b,c ve d ihsari parçaları içerisinde mevcut bulunan bina blokları ölçüleri korunmuş ve yapı yaklaşma mesafesi olarak parselasyon planına işlenmiştir.
  • Parselasyon planı öncesinde alınmış olan inşaat izinleri ile ilgili tüm haklar (önceki parsel bazında otopark kullanımı, parsel için hesaplanancak yeni emsal değer vb. konularda aykırılık oluşması durumunda) mütteseb hak olarak geçerlidir.

Şekilde uygulama yapılacağı parselasyon planlarında görülmüştür.  Encümenimizce oybirliği ile karar verilmiştir.

Hayrettin ASLAN

İzzet KOŞAR