FİLYOS BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2019 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETLERİ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KARAR ÖZETLERİ (07 KASIM 2019)

5393 Sayılı Belediye Kanununun 20.maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 6.maddesi uyarınca Filyos Belediye Meclisinin 07/11/2019 Perşembe günü saat 11.30’da Belediye meclis salonunda yaptığı 2019 yılı Kasım ayı olağan meclis toplantısında müzakere edilerek karara bağlanan hususlara ait karar özetleridir.

Meclis Üyeleri

Mustafa FURTUN, Musa KURT, Hayrettin ASLAN, Hasan ACAR, Buğra

UZUN, Ufuk AKIN, Muzaffer DUYAN, Ahmet ÜZÜLMEZ, İzzet KOŞAR.

KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi             Karar No

07.11.2019                     28

Gündemin 2.maddesi;

2020 Mali Yılı Gelir Tarifesinin Görüşülmesi,

5393 Sayılı Belediye Kanunu ve 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun ilgili maddeleri esas alınarak hazırlanan 2020 mali yılı gelir tarifesindeki tüm ücretler; maddeler halinde görüşülüp müzakere edildikten sonra işaret yapılan oylama sonucunda;

• Ücrete Tabi İşler                              : Buğra UZUN’un (Çekimser), Ufuk AKIN,Muzaffer DUYAN,Ahmet ÜZÜLMEZ ve İzzet KOŞAR’ın (ret), diğer üyelerin (kabul) oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
  • İş Makinesi Ücretleri                       : Buğra UZUN’un (ret), Ufuk AKIN, Muzaffer DUYAN,Ahmet ÜZÜLMEZ ve İzzet KOŞAR’ın (çekimser), diğer üyelerin (kabul) oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
  • Kamyon Ücretleri                            : Muzaffer DUYAN’ın (çekimser),  Ufuk AKIN, Ahmet ÜZÜLMEZ ve İzzet KOŞAR’ın (ret), diğer üyelerin (kabul) oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
  • Su Bağlama Ücretleri                      :  CHP grubunca 5 (ret), AKP grubunca 5 (kabul) oyu kullanılmış olup, oylamada eşitlik olmuştur. İşaretle ve açık oylamalarda eşitlik olması halinde, başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayıldığından, oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

• Kanalizasyon Bağlama Ücretleri    : CHP grubunca 5 (çekimser), AKP grubunca 5 (kabul) oyu kullanılmış olup, oylamada eşitlik olmuştur. İşaretle ve açık oylamalarda eşitlik olması halinde, başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayıldığından, oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
  • Durak Kullanma Ücretleri             : Oy birliği ile kabul edilmiştir.
  • Su Depozito Ücretleri                      : CHP grubunca 5 (çekimser), AKP grubunca 5 (kabul) oyu kullanılmış olup, oylamada eşitlik olmuştur. İşaretle ve açık oylamalarda eşitlik olması halinde, başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayıldığından, oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

• Su Ücret Tarifeleri                          : CHP grubunca 5 (ret), AKP grubunca 5 (kabul) oyu kullanılmış olup, oylamada eşitlik olmuştur. İşaretle ve açık oylamalarda eşitlik olması halinde, başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayıldığından, oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
  • Atık Su Ücretleri                              : CHP grubunca 5 (çekimser), AKP grubunca 5 (kabul) oyu kullanılmış olup, oylamada eşitlik olmuştur. İşaretle ve açık oylamalarda eşitlik olması halinde, başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayıldığından, oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
  • Katı Atık Bertaraf Ücretleri           : CHP grubunca 5 (ret), AKP grubunca 5 (kabul) oyu kullanılmış olup, oylamada eşitlik olmuştur. İşaretle ve açık oylamalarda eşitlik olması halinde, başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayıldığından, oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
  • Ecrimisil Ücretleri                            : Oy birliği ile kabul edilmiştir.
  • İmar ile İlgili ücretler                       : CHP grubunca 5 (ret), AKP grubunca 5 (kabul) oyu kullanılmış olup, oylamada eşitlik olmuştur. İşaretle ve açık oylamalarda eşitlik olması halinde, başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayıldığından, oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

Karar Tarihi              Karar No                              Karar Özetleri

07.11.2019                         29

Gündemin 3.Maddesi;

2020 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesinin Görüşülmesi,

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 61.ve 62. maddeleri gereğince hazırlanan 2020 Mali Yılı   Bütçe Kararnamesi maddeler halinde görüşüldü. Gelir ve Gider Bütçesinin 10.700.000,00 (OnmilyonYediyüzbin)-TL denk olacak şekilde belirlenmesine; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesinin (b) fıkrası uyarınca, işaretle yapılan oylama neticesinde;  CHP grubunca 5 (ret), AKP grubunca 5 (kabul) oyu kullanılmış olup, oylamada eşitlik olmuştur. İşaretle ve açık oylamalarda eşitlik olması halinde, başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayıldığından 2020 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

2020 MALİ YILI GELİR BÜTÇESİ

S.No