FİLYOS BELEDİYE BAŞKANLIĞI OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETLERİ

OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI

KARAR ÖZETLERİ (18 EKİM 2019)

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20.maddesine eklenen, 07 Haziran 2007 tarih ve 26545 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 5675 sayılı Kanunun 3.maddesi gereğince,  18/10/2019 Cuma günü saat 11:30’da yapılan 2.olağanüstü meclis toplantısında müzakere edilerek karara bağlanan hususlara ait karar özetleridir.

Toplantıya Gelen Üyeler

Mustafa FURTUN, Musa KURT, Hayrettin ASLAN, Hasan ACAR, Muzaffer DUYAN, Ahmet ÜZÜLMEZ, İzzet KOŞAR.

Toplantıya Gelmeyen Üyeler

Buğra UZUN (İZİNLİ), Ufuk AKIN (GELMEDİ)

Karar Tarihi

Karar No

Karar Özetleri

18/10/2019

Gündemin 2.maddesi gereğince yapılan müzakere neticesinde;

Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır.Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.

Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir ad��mdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir.

Bu çerçevede, Filyos Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.

18.10.2019

Gündemin 3.maddesi gereğince yapılan müzakere neticesinde;

Belediyemiz Meclis üyesi Buğra UZUN’un, 17/10/2019 tarih ve 653 sayılı dilekçesi Belediye Meclisinin 18/10/2019 tarihli olağanüstü meclis toplantısında okundu. Buğra UZUN dilekçesinde,“18 Ekim 2019 Cuma günü Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde ameliyat olacağımdan dolayı, Belediye Meclisinin 18 Ekim 2019 Cuma günü saat 11.30’da yapacağı Olağanüstü Meclis Toplantısına katılamayacağım. Mazeretim nedeniyle izinli sayılmamı arz ederim.” diye ifade etmiştir.Bu nedenle; Meclis üyesi Buğra UZUN’un 18/10/2019 tarihindeki Olağanüstü Meclis Toplantısı için izinli sayılmasına Meclisimizce oybirliği ile karar verildi.

Ahmet ÜZÜLMEZ