FİLYOS BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2019 YILI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETLERİ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KARAR ÖZETLERİ (04 EKİM 2019)

5393 Sayılı Belediye Kanununun 20.maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 6.maddesi uyarınca Filyos Belediye Meclisinin 04/10/2019 Cuma günü saat 11.30’da Belediye meclis salonunda yaptığı 2019 yılı Ekim ayı olağan meclis toplantısında müzakere edilerek karara bağlanan hususlara ait karar özetleridir.

Meclis Üyeleri

Mustafa FURTUN, Musa KURT, Hayrettin ASLAN, Hasan ACAR, Buğra UZUN, Ufuk AKIN, Muzaffer DUYAN, Ahmet ÜZÜLMEZ, İzzet KOŞAR.

Karar Tarihi

Karar No

Karar Özetleri

04/10/2019

Gündemin 2.Maddesi;

ÖNERGE) Amatör spor kulüplerine maddi destek sağlanmasının Görüşülmesi,

Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına Meclis üyeleri; Buğra UZUN,Ufuk AKIN,Muzaffer DUYAN,Ahmet ÜZÜLMEZ ve İzzet KOŞAR’ın ortak imzaları ile Belediye Meclis Başkanlığına hitaben vermiş oldukları “Beldemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine maddi destek sağlanması” konulu önergenin görüşülmesi neticesinde;Belediyemiz daha önceki yıllarda, Beldemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine Belediye Meclisinin 07.07.2017 tarih ve 19 sayılı kararı ile 15.000,00 TL, 06.02.2018 tarih ve 10 sayılı kararı ile 5.000,00 TL, 05.10.2018 tarih ve 40 sayılı kararı ile 30.000,00 TL olmak üzere toplam 50.000,00 TL, maddi yardım yaparak her zaman destek olmuştur. Ancak, bugün itibariyle Belediyemizin mali ve ekonomik durumunun yetersiz olduğu, Belediyemizin kurumlara ve şahıslara olan borçlarının ödemelerinde büyük sıkıntıların ve aksaklıkların yaşandığı göz önünde bulundurularak önerge oya sunuldu. Yapılan işaretle oylama neticesinde CHP grubunca 5 (kabul), AKP grubunca 5 (ret) oyu kullanılmış olup, oylamada eşitlik olmuştur. İşaretle ve açık oylamalarda eşitlik olması halinde, başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayıldığından, CHP grubunun önerge ile sunmuş olduğu “Beldemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine maddi destek sağlanması” oyçokluğu ile kabul edilmemiştir.

Ahmet ÜZÜLMEZ