BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÖMER ÜNAL'IN FİLYOS HALKINA TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Sevgili Filyos’lular, Değerli Hemşerilerim;

Sevgili Öteyüz Mahallesinde, Hisarönü Mahallesinde, Kocaali Mahallesinde, Abacık Mahallesinde, Sefercik Mahallesinde, Geriş Mahallesinde, Hisarkentde, Filyos Kentte, Dilekyuvakurda, Yıldız kentte, Beyler Kooperatifinde, Temel İnşaatta, Yarımca Yeşil ve Sarı Bloklarda, Karacalar Kooperatifinde yani Filyos’ta yaşayan değerli vatandaşlarımız. Böyle güzel bir günde her birinizi tek tek gönülden selamlıyorum.

Sevgili Filyoslular, 31 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde, demokrasinin gereği hepimiz sandıklara giderek, beldemize hizmet edecek yerel yöneticileri hep birlikte seçtik. Sandıktan çıkan sonuca göre sizlerin yüksek teveccühü ile bugüne kadar Filyos ta üçüncü dönem Belediye Başkanlığına seçilmenin mutluluğu ve gururu içerisindeyim. Bu seçimlerde beldemizde belediye başkan adayı olan diğer adaylarla ve muhtar adaylarına gösterdikleri medeni cesaretten dolayı teşekkür ediyor bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.

Değerli Filyoslular, 31 Mart’ta kazanan yine Filyos ve Filyos halkı olmuştur. Filyos  için önümüze koyduğumuz hedeflere ulaşabilmek için sizler Filyos Belediye Başkanlığı görevini bizlere üçüncü kez verdiniz. Bu görevi bizlere vermenizde çok anlam ve mana vardır. Çünkü biz siz değerli halkımıza hizmet ettik ve siz de hizmet edenin hakkı verilir düşüncesiyle bizlere tekrar görev verdiniz.

Değerli hemşerilerim, seçimler demokrasilerin vazgeçilmez  unsurlarıdır. Seçim sonucunda halkın teveccühü ile mutlaka kazanan olacak, kaybedende olacaktır. Ancak, 31 Mart 2019 günü yapılan yerel seçimler öncesi Beldemizde demokratik olmayan yöntemlerle ve tehditlerle siz değerli halkımızın hür iradesiyle sandıkta karar vermesi ve bizi tercih etmeniz engellenmeye çalışılmıştır. Seçim öncesi iş sözü veren fabrika kuran anlayış daha biz mazbatamızı almadan işyerlerinden işçi çıkararak beyinlerindeki gerçek düşünceleri gün yüzüne çıkarmışlardır. Bu seçimde siz değerli filyoslular filyos üzerinde hesabı olan bir takım kişilere ve guruplara gerekli cevabı verdiniz. Biliyorsunuz filyosa yapacağımız hizmetleri engellemeye çalışanlar ile filyosta bir takım menfaatleri olanlar bizlere seçim boyunca yapılamayacakları yaptılar, hakaret ettiler. Silah bile çektiler. Ama sonuçta gerekli cevabı dürüst,onurlu,gururlu,özgüveni olan siz değerli filyoslulardan fazlasıyla aldılar.Çünkü biz bugüne kadar hep doğruları yaptık, dinimize göre de Allan doğrunun yanındadır, Filyos halkı da doğrunun yanındadır.Ancak bugünden itibaren bizim anlayışımıza göre Filyostaki seçimi Filyosta yaşayan herkes kazanmıştır. Filyostaki seçimin kaybedeni yoktur. Çünkü biz bugünden itibaren Filyos ta yaşayan herkesin Belediye Başkanıyız. Sizlerin hizmetkarıyız.

10 yıl önce sizlere ve güzel Filyosumuza hizmet etmek için çıktığımız bu yolda elimden gelenin en iyisini yapmak için çalıştım. Bir çok hizmeti beldemize getirdik.Biz hizmet anlayışımızda hiçbir zaman ayrımcılığa yer vermedik.İnsanların işiyle, aşıyla, ekmeğiyle oynamadık.

Aksine iş sahibi, aş sahibi, ekmek sahibi olmaları için insanlarımıza elimizden gelen yardımı yaptık bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. İmkanlarımız dahilinde herkese eşit davranarak hizmet ettik. Herkese aynı saygı ve sevgiyi gösterdik. Oy veren veya vermeyen ayrımı yapmadan herkesin işini yapmaya çalıştık. Hastanız hastam, cenazeniz cenazem, düğününüz düğünüm, sevinciniz sevincim, üzüntünüz üzüntüm olmuştur.İyi ve kötü günlerinizde her zaman yanınızda olmaya çalıştım, bundan sonrada olmaya devam edece��im. 31 Mart tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde Filyosumuza ve sizlere hizmet etmek için beni bir kez daha Belediye Başkanlığı görevine yeniden layık görerek tercihinizi yapmış bulunmaktasınız. Bende canla başla sizlere layık olmak için var gücümle çalışacağım. Beni üçüncü kez Belediye Başkanlığı görevine layık görerek seçtiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Beldemizdeki mahallelerde sizlerin tercihi ile seçilen çok değerli muhtarlarımıza, yanı çalışma arkadaşlarıma yeni görevlerinde başarılar diliyorum.İnşallah onlarda sizlere ellerinden geldiğince hizmet edeceklerdir.

Burada sözlerime son verirken, kendimi sizlere, sizleride Allah’a emanet ediyor tüm Filyoslu hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah Yar ve Yardımcımız olsun, Kalın sağlıcakla.