FİLYOS BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÖMER ÜNAL 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ OLMASI MÜNASEBETİYLE BİR KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI.

Başkan ÜNAL mesajında; bildiğiniz gibi “24 Kasım Öğretmenler Günü“ Ulu Önder Atatürk’ün 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ne seçilmesinin yıldönümüdür ve 1981 yılından beri de büyük bir coşku içinde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olursa olsunlar Bilginin, Çağdaşlığın, Sevginin, Barışın ve Aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Büyük Atatürk’ün eseri olan Modern Türkiye’nin bugünlere ulaşmasında emeği geçen adsız kahramanların başında Öğretmenlerimiz gelmektedir. En zor şartlarda, Anadolu’nun en ücra köşesindeki insanımıza ulaşarak, feragatlerin en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren öğretmenlerimize bu vesileyle sonsuz hürmet ve şükran hislerimi yinelemeyi görev sayıyorum.Bilgi çağının arifesinde bulunduğumuz bu günlerde Türkiye’nin eğitim kadrosunda manevi borcumuz bulunmaktadır. Bu çerçevede öğretmenlerimizle birlikte geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin iyi yetiştirilmeleri, diğer gelişmiş ülkelerin insanlarıyla rekabet edebilecek konuma gelebilmeleri için eğitim alanında alınacak uzun bir yol bulunmaktadır. Bu düşüncelerle; “öğretmenler gününüzü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretim elemanı ve öğretmenlerimize Tanrı’dan rahmet diliyor, kıymetli varlığımız olan siz değerli öğretim elemanlarımızı ve öğretmenlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.