FİLYOS BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÖMER ÜNAL KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI.

Başkan ÜNAL, mesajında şu ifadeleri kullandı.

Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir.

Dini bir ibadet olarak kurban ise “Allah’a yakın olmak için takdim edilen şey” anlamında kullanılır. Bu anlamda kestiğimiz kurbanlar bizi Allah’a daha yakın kılmaya vesile olurlar.

Kurban Bayramı, Müslümanların hem kendi aralarında hem de toplumun bütün fertleri arasında kaynaşma vesilesidir. Bu bayramda fakirler gözetilir, ihtiyaçları giderilir.

Ülkemizde son günlerde yaşanılan sıkıntılı günler ve huzurumuzu bozmak isteyen mihraklara karşı Kurban Bayramı’nın ülkemizin birlik, beraberlik ve istikrarına katkı sağlamasını yüce Allah’tan temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta belde halkımız olmak üzere, tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem milletimiz, hem İslam âlemi, hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını temenni ediyor, hep bir arada sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım.